Wist je dat meubels spuiten helemaal niet duur is?

Zou jij graag wat nieuwe meubels kopen maar heb je daar helaas het geld niet voor? Dan kun je natuurlijk ook gewoon je meubels spuiten via eurobord. Dit is een techniek die al jarenlang wordt gebruikt, en ze oorspronkelijk voor keukenkastjes gebruiken. Het is een hele makkelijke manier om deze van een duurzame, nieuwe kleur te voorzien, die veel beter blijft zitten dan wanneer je het zelf zou verven. De materialen die ze daarvoor gebruiken zijn namelijk anders dan normale lak die je in de bouwmarkt koopt. Meubels spuiten gebeurt met een speciaal soort lak, die veel krasvaste is en dus lang mooi blijft. Bedenk je maar eens dat keukenkastjes (in effen kleuren) normaal gesproken ook gespoten zijn, behalve wanneer ze een printje hebben natuurlijk. Bij dit bedrijf kunnen ze dat opnieuw voor je doen, wanneer je de kleur ervan zat bent. En natuurlijk kunnen ze niet alleen je keukenkastjes spuiten, maar ook meubels zoals:

  • Boekenkasten en dressoirs
  • Eettafels
  • Raamshutters
  • Badkamermeubels
  • Wanden 

Ze kunnen dus zoals je ziet niet alleen meubels spuiten, maar ook andere zaken, zoals de raamshutters uit bovenstaand lijstje. Als je een huis hebt gekocht met shutters waarvan je de kleur niet mooi vindt, dan is het slim om deze te laten spuiten. Dit is een vele malen voordeligere oplossing dan nieuwe shutters kopen. Deze zijn namelijk hartstikke duur, en het is bovendien zonde om een goed stel shutters weg te gooien, simpelweg omdat je de kleur niet mooi vindt.

Je meubels spuiten in een kleur naar keuze

De reden dat veel mensen kiezen voor meubels spuiten is dat ze uitgekeken zijn op de kleur ervan, en graag een nieuwe, frisse look willen. In een groot deel van de gevallen willen mensen een modernere look. De meubels zijn dan van hout en ogen wat ouderwets. Hout is gemakkelijk te spuiten, maar ook diverse kunststoffen lenen zich er goed voor. Een andere reden om je meubels te spuiten is dat je ze niet in de gewenste kleur kunt krijgen. Als je een hele unieke look wilt en iets wilt hebben staan dat niemand heeft dan is het natuurlijk een slim idee om het in een bijzondere kleur te spuiten. Dit geldt voor meubels zoals kasten en tafels, maar ook voor keukens. Deze zijn namelijk vrijwel altijd enkel in standaard kleuren verkrijgbaar, en als je daar niet van houdt dan heb je maar weinig opties.

Je keuken pimpen met een klein budget

Al je keuken meubels spuiten bij eurobord is een makkelijke manier om je hele keuken een nieuwe look te geven. Pas wanneer alle kastjes een andere kleur hebben zul je beseffen hoe sfeerbepalend deze kleur is, en hoe een grote invloed hij heeft op de hele ruimte. Als je daarna nieuwe greepjes op de deurtjes zet dan heb je voor een klein budget een geheel nieuwe look. Eventueel kun je ook het blad vervangen, maar doorgaans is je keuken meubels spuiten in een andere kleur al een heel groot verschil. Denk dus twee keer na voordat je besluit een volledig nieuwe keuken aan te schaffen, want in veel gevallen is dat echt niet nodig. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn