Kun je zelf je kleed reinigen?

Veel mensen die een vlek hebben gemaakt in hun kleed of tapijt vragen het zich af: Kun je zelf je kleed reinigen als ze vlek redelijk groot is? Het antwoord daarop ligt een beetje ingewikkeld. Het hangt namelijk van veel factoren af. Bij vloerkleedreinigen.com vertellen ze je er graag alles over. Daar zijn ze namelijk gespecialiseerd in het op professionele wijze reinigen van stoffen oppervlakken, zoals:

  • Vloerkleden en tapijten (ook hoogpolige!)
  • Bankstellen en fauteuils
  • Eetkamerstoelen
  • Trapbekleding en vloerbedekking

Zij weten als geen ander dat je soms nu eenmaal professionele apparatuur nodig hebt om een kleed te reinigen. Je kunt namelijk gerust met een doekje gaan wrijven, maar je kunt daarmee de vlek niet helemaal uit het kleed halen. Je boent als het ware alleen het oppervlak, en dat is doorgaans niet voldoende. Als de vlek al wat dieper in de vezel is getrokken (dit gebeurt snel bij dunne vloeistoffen, zoals wijn) dan is professioneel je kleed reinigen waarschijnlijk je beste optie. De kans dat de vlek er dan helemaal uitgaat is vele malen groter dan wanneer je zelf aan de slag gaat met schrobben. Bovendien loop je dan minder risico op kleurdoorloop, zeker bij Perzische tapijten. Deze zijn namelijk gemaakt van allemaal verschillende kleuren draaien als dee nat worden kunnen ze kleurstoffen loslaten. Deze worden vervolgens als het kleed droogt opgenomen door de draden eromheen, waardoor de kleuren lang niet meer zo uitgesproken zijn en het wat vlekkerig oogt. Als je een professional het kleed laat reinigen dan gebeurt dat niet.

Je bankstel of je kleed reinigen

Bij vloerkleedreinigen.com kunnen ze als eerste je kleed reinigen, maar er zijn nog veel meer meubels en stoffen oppervlakken die ze voor je schoon kunnen maken. Een bankstel bijvoorbeeld. Veel mensen kloppen bij hen aan om hun bank schoon te laten maken, want dit is net als een kleed iets war je veel gebruikt, en waarop een vlek heel erg storend kan zijn. Bij bankstellen is het zelfs zo dat veel mensen hem laten reinigen als hij er niet eens heel vies uitziet. Er hoeven namelijk helemaal geen opvallende vlekken in de stof te zitten om vies te zijn. Net als bij je kleed reinigen is het namelijk zo dat niet alleen opvallende vlekken, maar ook al het andere opgehoopte vuil en stof wordt verwijderd. Een bank die je al jaren in gebruik hebt zit waarschijnlijk vol met stof, en dat maakt dat de kleur minder mooi oogt. Na het reinigen van de bank ziet deze er weer als nieuw uit, en rookt hij bovendien stukken lekkerder.

Hoe gaat de reiniging in zijn werk?

Een bank of kleed reinigen doen ze via deze meubelreiniger altijd aan de hand van een vast stappenplan. Ze beginnen met de voorinspectie en het bepalen van het reinigingsmiddel, dat vervolgens wordt ingeborsteld. De stof wordt goed nat gemaakt en daarna is de dieptereiniging aan de beurt. Na de reiniging wordt de stof gedroogd (de manier hangt af van het type tapijt of meubel) en daarna wordt eventueel een beschermende laag aangebracht. Door deze laag is je kleed reinigen makkelijker om zelf te doen, doordat stof en vuil niet zo diep in de vezel trekken. Zeker aan te raden dus.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn