De gezondheidsvoordelen van rauwmelkse yoghurt

Krijg jij altijd last van spijsverteringsklachten op het moment dat je melkproducten zoals yoghurt eet? Dan ben je misschien gevoelig of intolerant voor de lactose die het bevat. Als je toch erg dol op yoghurt bent dan zou je de rauwmelkse yoghurt van Raw Milk Company kunnen proberen. Deze is zoals de naam al doet vermoeden gemaakt van rauwe melk, en daar kleven veel voordelen aan voor je gezondheid. Rauwmelkse yoghurt bevat namelijk nog alle stofjes die melk van nature bevat, en dan hebben we het vooral over lactase. Dit is iets anders dan lactose, het is namelijk het stofje dat je nodig hebt om lactose te verteren. Door het pasteuriseren van melk gaat dit stofje verloren, en daardoor krijgt een groot deel van de mensen de melk (of yoghurt) niet goed verteerd. Zonde, want het is ontzettend gezond, en een bron van vele voedingsstoffen. Als je daar toch van wilt profiteren ondanks je lactose-intolerantie dan zou je dus rauwmelkse yoghurt kunnen eten. Deze bevat alle essentiële voedingsstoffen die je yoghurt vindt, maar is veel minder bewerkt en daardoor natuurlijker. Je zult merken dat je deze veel makkelijker verteert, en dat dat je er niet zo’n opgeblazen gevoel van krijgt. Als jij vaak een hele bolle buik hebt na het eten van melkproducten dan is het waarschijnlijk een lactose-intolerantie, en zou je rauwmelkse yoghurt kunnen proberen.

Eerlijke en super verse rauwmelkse yoghurt

De reden dat melkproducten worden gepasteuriseerd en gesteriliseerd is dat er heel lang geleden mensen flink ziek van konden worden. Dit kwam dan voornamelijk door de onhygiënische omstandigheden waarin de melkproducten werden bereid. Het steriliseren en pasteuriseren van melkproducten doet weinig goeds voor de verteerbaarheid ervan, en met de juiste hygiëne is dat ook helemaal niet nodig. De rauwmelkse yoghurt van Raw Milk Company wordt gemaakt onder uiterst hygiënische omstandigheden, en het is dan ook vrijwel onmogelijk dat er slechts bacteriën in zitten. Daarom is het niet nodig om de melk die ervoor gebruikt wordt te pasteuriseren of steriliseren, waardoor alle voedingsstoffen behouden blijven. Rauwmelkse yoghurt is dus daadwerkelijk gezonder dan normale yoghurt, en het is ook nog eens veel makkelijker te verteren.

Rauwmelkse producten uit Nederland

Bij dit boerenbedrijf maken ze niet alleen de lekkerste rauwmelkse yoghurt, maar nog veel meer rauwmelkse producten, zoals:

  • Rauwmelkse jus de lait
  • Rauwmelkse hangop
  • Rauwmelkse kefir
  • Rauwmelkse koebietcha

Al deze producten worden gemaakt van melk die afkomstig is van hun eigen koeien, die geregeld buiten komen en zeer goede kwaliteit voeding krijgen. Zowel hun rauwmelkse yoghurt als de andere producten zijn dus van absolute topkwaliteit. Overigens hebben veel mensen nog nooit van jus de lait gehoord. Dit is in feite gewoon melk waar mangoconcentraat aan is toegevoegd. Het is ontzettend lekker en het smaakt heel fris. Als jij geen fan bent van melk maar je wilt toch je dagelijkse portie calcium en eiwitten binnenkrijgen dan is het drinken van jus de lait de perfecte optie voor jou. Overigens kun je ook gewoon kiezen voor de rauwmelkse yoghurt. Eet hem met wat cruesli en honing om de ietwat zure smaak te neutraliseren, en je hebt je dagelijkse portie eiwitten en calcium al binnen.  

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn