Je riolering vervangen zonder al te veel breekwerk?

Wanneer je te horen krijgt dat je riolering vervangen moet worden, of een deel ervan, dan zal je meteen de kriebels krijgen. Maar wat nou als je riolering vervangen kan worden zonder dat hier breek en hak werk aan te pas komt? Riolering vervangen zonder dat er overlast is, en zonder hele hoge kosten. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar je kunt je riolering vervangen zonder dat dit alles nodig is. Er bestaat namelijk een techniek die kousrenovatie heet, hiermee kan je de riolering vervangen zonder dat er al te veel overlast ontstaat. Het zal voor de meeste mensen als een geweldig iets klinken, een oplossing waarbij niet de hele straat weet dat je ergens problemen hebt, of de buren komen klagen over stankoverlast bijvoorbeeld. Riolering vervangen is namelijk altijd een beetje een delicaat punt als de straat open gelegd moet worden. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook andere methodes, die net zo goed werken als de oudere methodes waarbij alles open gegraven moet worden.

Riolering vervangen middels kousrenovatie, hoe werkt dat?

Kousrenovatie wordt ook wel relining genoemd. Hierbij wordt in de beschadigde leiding een kous aangebracht, die de ronding van de oude buis zal gaan vormen. Dit zorgt ervoor dat je een buis krijgt in de reeds bestaande buis, die in de meeste gevallen sterker is dan de buis ervoor was. Op deze manier kan je grote delen van een bestaande riolering vervangen met het minimale breekwerk. Op die manier is er zo min mogelijk overlast, is het niet nodig om binnen in de woning dingen open te breken, of om buiten de woning het straatwerk of asfalt te verwijderen. Kortom: als je dan toch te horen krijgt dat je riolering vervangen moet worden – dan is dit de meest vriendelijke manier. Wanneer is kousrenovatie een geschikte manier om je riolering te laten vervangen?

  • Bij het herstellen van lange lengtes (tot 100 meter)
  • Wanneer het niet mogelijk is om wegen af te sluiten
  • Wanneer hygiëne een probleem punt is (bijv. in de voedingsindustrie)
  • Wanneer de kosten bij vervanging hoger zijn dan bij renovatie
  • Wanneer het riool niet toegankelijk is, maar wel vervangen moet worden
  • Wanneer het onmogelijk is om productie stop te leggen

Je ziet, er zijn een heel aantal redenen waarom je zou kiezen voor een kousrenovatie in plaats van het openbreken van het riool. Toch is het niet altijd de beste methode, sterker nog – het zal lang niet in alle situaties mogelijk zijn om het met een eenvoudige kousrenovatie af te handelen.

Wanneer is kousrenovatie mogelijk?

Hoewel er nog veel meer technieken zijn waar een goed bedrijf mee uit de voeten kan, is kousrenovatie een van de meest vriendelijke manieren waarop riolering vervangen mogelijk is. Bij Irots is het een van de meest uitgevoerde technieken die ze hanteren. Wil je meer informatie over dit familiebedrijf of over kousrenovatie, kijk dan op hun website; rioolrenovatie-irots.  Zij zullen je voorzien van eerlijk en helder advies, ook wanneer het niet handig is om je riolering te renoveren. Soms is het vervangen van je riolering helaas onvermijdelijk. Een ding is zeker, je riolering is bij Irots in goede handen. Ze hebben meer dan vijfentwintig jaar ervaring in het vak, waardoor je zeker weet dat het binnen een familiebedrijf zo is dat alle kneepjes overgegaan zijn van vader op zoons. Heb je problemen met je riolering, kijk dan op de website van Irots, je kunt je telefoonnummer achterlaten en dan nemen ze contact op met jou. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn