Wil jij gebruik maken van online facturatie?

Als ondernemer moet je uiteraard facturen versturen om je geld van klanten binnen te krijgen. Online facturatie kan daarbij zeer goed van pas komen. Dit helpt jou overzicht te houden in je geldstromen en het maakt deze administratieve klus ook gewoon een heel stuk gemakkelijker. Natuurlijk kun je ook zelf gewoon in een tekstverwerkingsprogramma je eigen nota’s opstellen, maar online facturatie werkt echt een stuk eenvoudiger. Als je hier nog niet mee werkt, dan is het de moeite waard om je hier eens in te verdiepen. De speciale software van teamleader kan je goed van pas komen en het ondernemen voor jou een stuk gemakkelijker maken.

Opstellen van nota’s

Als startende ondernemer heb je natuurlijk geen kaas gegeten van zaken als online facturatie. Sterker nog, hoe je moet factureren is waarschijnlijk niet een van de zaken waar je als eerste aan denkt op het moment dat jij begint met je onderneming. Je gaat ondernemen omdat je enthousiast bent over een product, omdat je graag een bepaalde dienst wilt leveren of omdat je liever voor jezelf werkt dan voor een baas. Allemaal heel begrijpelijk, maar vaak hebben startende ondernemers nog niet echt in de gaten wat er allemaal bij ondernemen komt kijken. Online facturatie is slechts een van de zaken waar je over na moet denken, je moet bijvoorbeeld ook een hele boekhouding bijhouden en omzetbelasting betalen. Maar laten we het hier even houden bij het versturen van nota’s. Erg belangrijk natuurlijk, want anders kun je wel fluiten naar je geld. Klanten gaan echt niet zomaar uit zichzelf betalen, de meeste zullen niet eens vragen waar jouw rekening blijft. Om het financieel te redden, moet je hier dus zelf scherp op zijn. Je moet op tijd je facturen versturen en in de gaten houden wie wel of nog niet betaald heeft. Zijn betalingen nog niet binnen? Dan moeten er herinneringen de deur uit gedaan worden. Dit zijn allemaal zaken waar software voor online facturatie jou bij kan helpen.

Efficiƫnter werken door online facturatie

Als jij handmatig je rekeningen opstelt, dan moet je zelf ook in de gaten houden wie er wel betaald heeft en wie niet. Als jij maar een paar klanten hebt, die grote opdrachten plaatsen, dan is dit heel goed bij te houden. Maar hoe groter jouw klantenbestand wordt, hoe lastiger dit wordt. De online facturatie software van teamleader kan jou op verschillende manieren helpen met het opstellen, versturen en innen van nota’s:

  • het kan offertes gemakkelijk omzetten in facturen
  • je kunt je werkactiviteiten bijhouden en precies zien voor welke je nog een nota moet sturen en welke al gefactureerd zijn
  • je kunt gemakkelijk de nodige facturen opstellen en dit in je eigen huisstijl
  • klanten kunnen vanuit de digitale factuur meteen betalen
  • de online facturatie software houdt bij wie al wel betaald heeft en wie nog niet, zodat je weet wie je herinneringen moet versturen

Je hoeft dus eigenlijk gewoon om veel minder dingen zelf te denken als je hier gebruik van maakt en dat is wel zo prettig, zo houd je meer tijd over voor de wezenlijke zaken van jouw bedrijf. Daarom maken steeds meer ondernemers gebruik van online facturatie via teamleader!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn