Waarom is een insectenhotel zo belangrijk?

We weten allemaal dat het met de populatie insecten wereldwijd heel erg slecht gaat. Door het besproeien van onze landbouwgewassen met allerlei giffen sterven bijen en andere insecten massaal. Jij kunt ze helpen door een insectenhotel uit de webshop van vogelhuisjes.nl op te hangen. Dit is een soort huisje wat je aan de muur of bijvoorbeeld aan een boomstam hangt, met allemaal kleine gaatjes erin. In deze gaatjes kunnen zich diverse soorten insecten vestigen, afhankelijk van de grootte van het gaatje. Je kunt bijvoorbeeld een bijenhotel kopen, deze heeft relatief grote gaatjes waar bijen zich heerlijken voelen, maar ook een insectenhotel voor kleine insecten, zoals lieveheersbeestjes. In deze webshop verkopen ze overigens ook allerlei varianten met diverse formaten gaatjes, zodat je een breed scala aan insecten aantrekt. Dit is vaak een erg leuk gezicht en geeft een leuke diversiteit in je tuin. Vooral kinderen vinden zo’n insectenhotel vaak enorm fascinerend, maar ook als volwassene kun je er uren naar kijken. Insecten zijn namelijk helemaal niet eng. Als je e gewoon hun ding laat doen en je valt ze niet lastig dan vallen ze jou ook niet lastig. En ze hebben ook nog eens een hele nuttige functie in onze samenleving. Zonder insecten kan er namelijk helemaal geen kruisbestuiving plaatsvinden!

Het belang van een insectenhotel

Door een insectenhotel in je tuin op te hangen geef je al deze kleine, vliegende beestjes een veilig onderkomen. En dat is ontzettend belangrijk! Vrijwel alle soorten insecten hebben het namelijk heel erg moeilijk, en de populaties krimpen waar je bij staat. De voordelen van insecten in je eigen tuin zijn ook groot, namelijk:

  • Je hebt minder last van luizen in uw planten
  • Je tuin bloeit mooier door effectieve kruisbestuiving
  • Het ziet er heel gezellig uit, al dat leven in je tuin
  • Meer insecten in je tuin betekent ook meer vogels in je tuin

Zoals je ziet zitten er ook zeker voordelen voor jezelf aan, en niet alleen voor de algemene voedselketen van de wereld. Je helpt met zo’n leuk insectenhotel namelijk niet alleen de landbouw een handje (en daarmee de productie van ons voedsel), maar zorgt er ook voor dat alle planten en bloemen in je tuin veel beter bloeien. Bijkomend voordeel dat insecten luizen opeten is vooral interessant voor mensen die een moestuin hebben. Vandaar dat je dit soort houten huisjes bij hen her en der ziet hangen. Het is namelijk vanzelfsprekend veel beter om luizen op de natuurlijke manier te bestrijden dan daar chemische middelen voor te gebruiken, want daar doodt je niet alleen de luizen mee, maar ook allerlei andere insecten, en dat is nu precies waar het misgaat.

Wat kost een insectenhotel?

Nu je helemaal om bent en ook graag zo’n gaaf houten huisje in je tuin wilt voor insecten wil je natuurlijk weten wat het kost. Nu, in de webshop vogelhuisjes.nl hebben ze super veel keus, en verkopen ze ze in diverse prijsklassen. Het ligt er namelijk volledig aan hoe groot je dit insectenhotel wilt hebben en voor hoeveel verschillende insecten je wilt dat hij is. Kijk vooral even in de webshop voor het volledige aanbod, want je vindt er een hotel voor insecten voor elk budget. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn