Kindvriendelijke fysio in Putten

Tijdens onze vakantie in Frankrijk kwamen we erachter dat onze dochter van 10 jaar knieklachten had. Ze klaagde constant over pijn aan haar knie als we ergens gingen wandelen. Ik maakte me er veel zorgen over en besloot meteen na de vakantie een afspraak te maken met de huisarts. Deze gaf aan dat mijn dochter last van platvoeten had en niet goed loopte. Hij stuurde ons door naar een fysio in Putten. Mijn dochter zit al aardig in de puberfase dus ik wist niet of ze zich wel voldoende in zou kunnen zetten bij een fysio. Ik had gelijk. Na twee behandelingen wilde ze niet meer terug. Ik besloot dus op zoek te gaan naar een andere fysio in Putten. Ik wilde het niet meteen opgeven want ik vond het niet normaal dat mijn kind van 10 nu al met knieklachten moest blijven leven. Via Google kwam ik bij de website van Quiek fysio Putten terecht. Zij bieden fysiotherapie voor het hele gezin. Ik had eerst bij mijn huisarts nagevraagd of het een probleem was om over te stappen naar een andere fysio in Putten, maar dat was geen enkel probleem. Omdat ik er zeker van wilde zijn dat deze fysio geschikt was voor mijn dochter, vroeg ik een gratis intake gesprek aan. Via de website quiek.nl maakte ik daar een afspraak voor. Dat ging ontzettend eenvoudig en snel. De website is overzichtelijk en liet een goede indruk bij mij achter. Na de kennismaking was ik al helemaal verkocht. De behandelaars van deze fysiopraktijk waren ervaren met het behandelen van kinderen en pubers en hadden al veel successen geboekt. Ik zag ook een klik tussen deze fysio in Putten en mijn dochter. Ik besloot dus om een vervolgafspraak voor mijn dochter in te boeken.

Effectieve behandeling van knie bij fysio Putten

Op basis van het intake gesprek en een lichaamsonderzoek, kregen we een op maat gemaakte behandelplan. Tijdens de tweede afspraak werd deze uitgebreid met ons besproken. Zo wist ik precies wat we van de behandeling konden verwachten en hoe lang het ongeveer zou duren. De behandeling ging daarna meteen van start. Bij Quiek fysio Putten was mijn dochter vanaf het begin gemotiveerd om de behandeling te volgen. Al spelenderwijs kreeg mijn dochter oefeningen mee voor het versterken van haar beenspieren. Daar konden we thuis op een leuke manier mee aan de slag.  Op de praktijk kreeg ze massages en werden haar spieren losgemaakt. Daarnaast werden zooltjes aangemeten. Dit kon allemaal via Quiek fysio Putten geregeld worden. Na enkele weken ging het al veel beter met de knie van mijn dochter. Dat kon ik merken nadat we een wandeling hadden gemaakt in het bos. Na drie kwartier wandelen klaagde ze nog steeds niet. We besloten de behandeling wel helemaal af te ronden. Ik wilde er zeker van zijn dat de klachten op lange termijn weg zouden blijven.

Al maandenlang pijnvrij

Inmiddels is mijn dochter helemaal klaar met de behandeling. Na afronding van de behandeling hebben we nog enkele tips gekregen zodat de knieklachten weg zouden blijven. Deze tips waren:

  • Altijd de zooltjes dragen;
  • Twee keer per week een sport uitoefenen om de beenspieren sterk te houden;
  • Balansoefeningen doen met de Wii Fit;
  • Bij pijn meteen terugkomen.

De laatste behandeling was vier maanden geleden en de pijn is helemaal weggebleven. We kunnen nu rustig wandelingen in het bos maken zonder dat er geklaagd wordt over pijn. Over een paar weken staat onze nieuwe vakantie naar Frankrijk gepland. Wij kijken nu al met het hele gezin uit naar de pijnvrije wandelingen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn