Een speciaal vingerhoedje voor onze museumshop

Als klein lokaal museum zijn we voor onze museumshop altijd op zoek naar bijzondere dingen die we kunnen aanbieden aan de gasten die ons museum bezoeken. Nu zijn wij een museum dat geen grote landelijke bekendheid heeft, maar wat wel door veel mensen uit heel het land bezocht wordt. We zijn namelijk vlak langs de route van het Pieterpad gelegen en het gebeurt dus gedurig dat mensen ons museum bezoeken. Vaak willen deze mensen een aandenken meenemen en een vingerhoedje is daarvoor heel geschikt. Een vingerhoedje is namelijk een object dat veel mensen verzamelen en vooral wanneer het een aandenken is aan een langeafstandswandeling, waarbij men op verschillende plekken wel een vingerhoedje of iets anders kleins kan kopen. Een vingerhoedje is lekker handzaam en kunnen mensen gemakkelijk bij zich dragen, zonder dat dit extra gewicht tijdens het wandelen oplevert. Wij hebben daarom een vingerhoedje met verschillende afbeeldingen laten maken, zodat men een keus heeft met wat voor vingerhoedje ze verder willen wandelen:

  • Het wapen van de gemeente
  • Een afbeelding van onze kerk
  • De ingang van het museum
  • De molen van het dorp

Deze vier verschillende vingerhoedjes zijn door ons aangeschaft via Jansteen.nu, een emaille-atelier in Schoonhoven, waar we via jansteen.nu terecht zijn gekomen. Hier wordt elk vingerhoedje van ons gemaakt en daar zijn wij altijd erg tevreden over.

Een vingerhoedje op aanvraag gemaakt

Op de website van Jansteen.nu kunnen vele honderden vingerhoedjes gevonden worden en bevatten niet alleen afbeeldingen uit Nederland, maar ook afbeeldingen uit andere landen. Voor ons is een vingerhoedje een heel belangrijk item in de webshop, omdat het zo gewild is onder de wandelaars. Nu vinden we het wel belangrijk dat we vingerhoedjes hebben die uit de regio komen. We hebben weinig te maken met andere toeristen, dus vingerhoedjes met algemene afbeeldingen van Nederland of van leden van het koningshuis zullen bij ons niet echt verkocht worden. We hebben daarom gevraagd of we een afbeelding voor elk vingerhoedje konden laten maken door een plaatselijke kunstenaar en deze op de vingerhoedjes konden laten aanbrengen. Omdat er toch een bepaald volume afgenomen moest worden, hebben we hiervoor met nog twee andere plaatselijke souvenirshops en een ander museum de handen ineen geslagen en gezamenlijk deze hoedjes laten maken. We zijn dan niet helemaal uniek in ons aanbod, maar dat is op zich niet erg. Dit soort samenwerkingsverbanden zijn belangrijk en als dat voor iets is als een vingerhoedje, dan doen we dat graag.

Prachtige vingerhoedjes die kwalitatief gemaakt worden

We hebben met Jansteen een afspraak gemaakt over het maken van de vingerhoedjes en we zijn daarna met een lokale kunstenaar waar we vaker mee samenwerken om tafel gegaan om te bepalen wat we precies op de vingerhoedjes wilde hebben. We hadden hiervoor van Jansteen.nu specificaties gekregen en zolang we maar grote aantallen zouden afnemen, dan was het geen enkel probleem om onze vingerhoedjes te laten maken. Dit hebben we gedaan en de kunstenaar is voor ons aan het werk gegaan. Vervolgens hebben we precies volgens de richtlijnen de afbeeldingen aangeleverd en deze konden toen op de vingerhoedjes worden aangebracht. Uiteindelijk hebben we de vingerhoedjes geleverd gekregen en dan is het toch altijd even spannend hoe het er in het echt uit ziet. Het resultaat was echter verbluffend mooi. We hebben absoluut een goede keuze gemaakt door zowel met de kunstenaar als met Jansteen.nu de samenwerking aan te gaan. De vingerhoedjes maken nu onderdeel uit van onze vaste collectie aan souvenirs en ze gaan als warme broodjes over de toonbank. Inmiddels zijn wij door onze voorraad heen en hebben we net de nieuwe bestelling ontvangen. Laat het wandelseizoen dus maar beginnen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn