Een huis kopen zonder eigen geld; is dat wel mogelijk?

Een huis kopen zonder eigen geld; is dat wel mogelijk?Ik heb altijd gedacht dat een huis kopen zonder eigen geld voor mij geen optie zou zijn. Ik heb al eerder naar koophuizen gekeken en wilde in 2008 een huis kopen, toen opeens de economie sterk veranderde en de crisis begon. Op dat moment was ik heel erg blij dat ik geen huis had gekocht en toen dacht ik ook, ik blijf zitten waar ik zit, want ik ben gelukkig in mijn huurhuis. Toch is het kopen van een huis altijd een goede investering en ik heb er altijd over nagedacht om een huis te kopen, maar door diezelfde crisis verloor ik ook mijn baan. Een huis kopen zonder eigen geld was toen al geen optie, maar na het verliezen van mijn eigen baan al helemaal niet meer. Nu we ruim tien jaar verder zijn en de tijden veranderd zijn ben ik toch eens gaan kijken wat de mogelijkheden zijn. Tijden zijn namelijk niet alleen veranderd, maar de huizenmarkt is ook heel sterk aan het veranderen, net als alle mogelijkheden om een huis te financieren.

Ik heb onderzocht of een huis kopen zonder eigen geld voor mij een optie is

Na wat onderzoek om te kijken of een huis kopen zonder eigen geld voor mij een optie is, ben ik op lexwonen.nl gekomen. Dit is de website van Lex Wonen en dit is een erg interessante website, want hier is een specifieke pagina ingericht met meer informatie over dit onderwerp. Een huis kopen zonder eigen geld is nog steeds mogelijk, ontdekte ik op deze website. Wel moet je rekening houden met iets als de kosten koper, wat toch al snel tienduizend euro kost. Ik ben wat verder gaan lezen, want het lijkt erop dat een huis kopen zonder eigen geld voor mij dus wel kan. Bij Lex Wonen werkt het zo dat zij als aankoopbemiddelaar werken.

  • Ze bepalen de marktwaarde van een huis
  • Stemmen daar het bod op af
  • Verstrekken de hypotheek gebaseerd op de marktwaarde en niet de koopsom

Deze werkwijze is wezenlijk anders dan wanneer een huis wordt gekocht met een hypotheek via een bank. Vooral voor mensen die voor het eerst een kopen en niet eerst een huis verkopen, waarvan de overwaarde in de financiering van het nieuwe huis gestopt kan worden, is dit een erg interessante optie. Omdat de marktwaarde en de aankoopprijs dus wezenlijk met elkaar verschillen en de hypotheek verstrekt wordt aan de hand van de bepaalde marktwaarde, is de verstrekte hypotheek vaak hoger dan het koopbedrag, waardoor zelfs de kosten koper kunnen worden meegefinancierd. De waarde van het huis wordt doormiddel van een taxatie bepaald, dus ga je een huis kopen zonder eigen geld en kies je voor deze manier van financieren, dan ben je ervan verzekerd dat een huis waarvan je eerst alleen nog maar kon dromen opeens binnen handbereik is. Ik werd opeens heel erg gelukkig van deze informatie, want dit betekende dat een huis kopen zonder eigen geld ook voor mij mogelijk werd. Ik heb direct contact opgenomen met Lex Wonen en ben daar ontzettend fijn geholpen.

Het is gelukt, mijn hypotheek is goedgekeurd en ik heb een huis

Ik ben bij Lex Wonen heel zorgvuldig geholpen en daarna ben ik me gewoon eens gaan oriƫnteren op de huizenmarkt. Ik wilde niet te hard van stapel lopen, al had ik natuurlijk al wel een idee van de buurt waarin ik wil wonen en in wat voor huis ik graag zou wonen. Toch vond ik vrij snel een huis dat realistisch was met mijn inkomen en dat heb ik, samen met Lex Wonen, gekocht en de hypotheek is net rond.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn