E-sigaret

Ben jij van plan om over te gaan stappen op de e-sigaret? Dat is een uitstekende keus, want gewoon roken is immers ontzettend schadelijk voor onze gezondheid en voor de gezondheid van de mensen om ons heen, die per ongeluk meeroken. We weten het allemaal al vele jaren, maar toch blijft stoppen met roken nog erg lastig. Dat is ook niet zo vreemd, het is in de eerste plaats natuurlijk heel verslavend vanwege de nicotine die er in de tabak zit, waardoor je steeds maar weer eentje op wilt steken. Daarnaast is het natuurlijk ook een ingesloten gewoonte en het is lastig om dergelijke gewoontes te veranderen. De e-sigaret kan dan echt uitkomst bieden. Je hoeft dan immers niet volledig te stoppen met deze gewoonte, maar je steekt gewoon een ander soort product op. Voor je gezondheid is dit een goede keus, want dampen, zoals het elektrisch roken wel genoemd wordt, brengt echt nauwelijks schade aan je lichaam toe, waardoor je echt een stap voorwaarts zet. Zo kun je dus gewoon af en toe er eentje op blijven steken op momenten dat jij het zo gewend was, zonder dat je jouw lichaam geweld aandoet. Dat is dus echt een groot voordeel van de e-sigaret ten opzichte van tabak.

E-sigaret kopen

Wil jij gaan dampen, dan is het eerste wat je moet gaan doen natuurlijk een e-sigaret met bijbehorende e-liquids gaan kopen. Dit kan nog wel even lastig zijn, er zijn inmiddels vele fabrikanten die zich op deze markt gestort hebben en ze hebben allemaal verschillende modellen ontwikkeld. Welke variant is voor jou nu de beste keus? Welk merk kun jij het beste kiezen en waar moet je bij aanschaf op letten? Als beginner op dit gebied heb je daar natuurlijk geen idee van. Op welke punten moet je nu letten als je een e-sigaret kopen gaat en wat is voor een beginner op dit gebied nu een goede keus? Het eerste dat je moet weten is dat er grofweg twee verschillende varianten bestaan, te weten de DL en de MTL. DL staat voor direct lung, hierbij adem je de damp die vrijkomt bij het gebruik van het apparaatje meteen je longen in. MTL staat voor mouth to lung, wat betekent dat je de damp dus eerst echt in je mond laat komen en dan pas in je longen ademt. Dit laatste lijkt het meest op het gewone roken en voor overstappers is dit een variant die dan ook vaak het best aansluit bij hun behoeften. Over het algemeen kan er dus gezegd worden dat een MTL e-sigaret beter past bij mensen die net overstappen dan een DL.

Andere verschillen

Maar de e-sigaret kan ook op andere punten nog verschillen, niet alleen op de manier waarop je de damp inademt. Dit laatste wordt overigens gereguleerd door de weerstand die in het apparaatje zit. De verschillende varianten variƫren ook wat betreft:

  • grootte
  • hoe warm ze worden
  • de kracht van de accu

Zo zijn er dus best verschillen en het is natuurlijk de vraag welke variant van de e-sigaret het best bij jou past. Bij E-smokershop kunnen zij jou helpen bij het vinden van dat exemplaar dat voor jou het meest geschikt is. Je kunt hiervoor bij hen langskomen in hun winkel in Apeldoorn, maar ook op hun website e-smokershop.nl kun je veel informatie vinden over de verschillende varianten die er zijn, met daarbij de nodige toelichting. Je kunt uiteraard ook jouw wensen en situatie aan hen voorleggen en hen om advies vragen, zodat jij online jouw bestelling bij hen kunt plaatsen. Zij zullen ook zeker voor jou een e-sigaret in het assortiment hebben die bij jou past!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn