Wat zijn goede redenen voor ontslag?

Ik werk al meer dan tien jaar bij dezelfde firma en tot nu toe beviel dit werk mij ook altijd heel erg goed. Wij hebben echter vorig jaar een andere manager gekregen en deze man wordt door zo ongeveer iedereen in het bedrijf gehaat. Het is namelijk een heel incapabele man en dat zou hij zelf ook moeten inzien, maar in plaats van dat hij aan zichzelf gaat werken, geeft hij de meest onmogelijke opdrachten aan ons om zijn rare inzichten verwezenlijkt te zien worden. Dat maakt het voor ons doorgaans heel moeilijk om met deze man te werken. Wij doen er daarom alles aan om alles in goede banen te leiden, maar dat maakt het vaak alleen maar erger omdat wij volgens onze manager dan niet naar zijn opdrachten luisteren. Onlangs moest ik bij hem op gesprek komen en toen kreeg ik te horen dat ik volgende maand ontslagen zou worden. Ik wilde graag weten wat de redenen voor dit ontslag waren en toen kreeg ik te horen dat er heel veel reden voor mijn ontslag waren maar dat daar op dat moment niet genoeg tijd voor was om alle redenen voor mijn ontslag door te nemen. Ik vond dit natuurlijk een broodje aap verhaal. Het was helemaal raar omdat ik vorige maand nog een bonus had gekregen omdat ik zulke goede prestaties had geleverd. Dat ik nu ontslagen zou worden, was dan ook een heel onaangename verrassing en ik moest dus ook even goed weten of er wel echt geldige redenen voor mijn ontslag waren. Ik had namelijk het vermoeden dat er een persoonlijk vete speelde want ik had gehoord dat mijn manager mij als een bedreiging had omschreven. Vandaar dat ik vermoedde dat de redenen voor mijn ontslag dan ook niet goed beargumenteerd zouden zijn, laat staan gedocumenteerd. Ik ben daarom gaan kijken wat ik op het internet konden vinden over wat als geldige redenen voor ontslag kon worden aangedragen. Ik heb toen gemerkt dat ik het beste even naar de site van juridischplatform.nl kon gaan omdat je hier heel veel nuttige informatie kunt vinden wanneer je op zoek bent naar wat precies geldige redenen voor ontslag kunnen zijn. 

Hier vindt u alles over geldige redenen voor ontslag

Ik heb de genoemde site even goed doorgenomen en zoals ik ook reeds vermoedde, bleek dat de redenen voor mijn ontslag niet geldig waren. Ik kon namelijk niet zomaar ontslagen worden zonder dat er ooit ook maar enige sprake was geweest van ontslagen worden. Ik heb dit aan mijn manager geschreven in een mail zodat het gedocumenteerd kon worden. Ik kreeg al heel snel reactie van hem.

Ik kon mijn baan houden 

Ik kreeg van de manager te horen dat er goede redenen waren voor mijn ontslag, maar dat ik toch wel kon blijven. Dat was natuurlijk een heel krom verhaal, maar ik ben blij dat ik actie ondernomen heb. Kortom:

  • Ik heb veel aan juridischplatform.nl gehad
  • Op deze site kunt u heel veel nuttige informatie vinden 
  • Via deze site kunt u altijd met een expert in contact komen 

Wilt u meer weten? Kijk dan dus ook nog even op deze handige site. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn