Wat voor horeca meubilair kies jij?

Heb jij een restaurant, lunchroom of andere horecagelegenheid, dan is het belangrijk om aandacht te schenken aan het horeca meubilair waar jij de ruimte mee inricht. Er zijn veel redenen om hier goed over na te denken, zoals de sfeer die je wilt bereiken, het comfort dat je wilt bieden en de uitstraling die jij wilt bereiken. Een ander punt van aandacht bij de keus van horeca meubilair kan zijn hoe eenvoudig dit te reinigen is, maar ook of het gemakkelijk te verplaatsen is. Het is van belang om vooraf goed na te denken over welke punten voor jouw onderneming van belang zijn, zodat je een goede aankoop doet.

Praktische aandachtspunten voor horeca meubilair

Bij verschillende soorten ondernemingen kan het handig zijn om te beschikken over horeca meubilair dat gemakkelijk te verplaatsen is. Je kunt daarbij natuurlijk denken aan bedrijven die op locatie werken. Regel jij bijvoorbeeld catering voor feesten, dan kan het voor klanten erg goed van pas komen als jij zelf tafels mee kunt nemen om de hapjes op uit te stallen. Een goede klaptafel komt dan erg goed van pas! Maar gemakkelijk verplaatsbaar horeca meubilair is ook handig als jij het voor jouw gasten mogelijk wilt maken om tafels aan elkaar te schuiven of extra stoelen aan een tafel aan te schuiven. Als je een horecagelegenheid met een informele sfeer hebt, dan kan dit zeker van pas komen! Ook als personeel vaak alleen schoon moet maken, is het handig als tafels en stoelen gemakkelijk verschoven kunnen worden, dat maakt de schoonmaakklus weer wat eenvoudiger! Een ander praktisch punt om op te letten is hoe gemakkelijk het horeca meubilair te reinigen is. Stoelen met een stoffen bekleding zijn bijvoorbeeld lastiger schoon te maken dan stoelen van leer. Ook dat is iets om in het oog te houden als jij nieuwe horecameubels aan gaat schaffen.

Kies de juiste uitstraling

Praktische punten zijn natuurlijk van belang, maar voor jouw gasten spelen vaak andere zaken een rol. Zij willen graag dat het horeca meubilair comfortabel is, zodat zij lekker zitten tijdens hun bezoek aan jouw horecagelegenheid. Een hoge mate van comfort kan voor jou als eigenaar handig zijn als je wilt dat gasten lang blijven zitten, maar als jij graag een hogere omloopsnelheid wilt, dan kan het juist goed zijn om te kiezen voor stoelen of banken waar mensen niet uren op blijven hangen. Daarnaast is ook de uitstraling en de sfeer die jij wilt bereiken van belang bij de keuze van horeca meubilair. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor:

  • een informele of juist een zakelijke sfeer
  • een klassieke of moderne uitstraling
  • lichte of donkere kleuren
  • alles in één kleurpalet of een bonte mix van kleuren

Gelukkig is er bij horecaworld op het gebied van horeca meubilair heel veel te krijgen, dus het is echt mogelijk om bij hen meubels te vinden die precies aansluiten bij waar jij naar op zoek bent. Het is wel aan te raden om van tevoren je wensen op een rijtje te zetten. Op die manier kun je gericht gaan zoeken en meubels uitkiezen die op alle punten voldoen aan waar jij naar op zoek bent.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn