Onze zoektocht naar een knijpdouche

Een aantal maanden geleden zijn mijn vrouw en ik verhuisd naar het platteland. We hebben een goedkope boerderij op de kop getikt en leven nu zoals we altijd hebben gewild: dicht bij de natuur. We vinden het heerlijk om op verkenningstocht te gaan, en komen dan pas laat in de middag weer thuis. We staan voor zonsopgang op, trekken het bos in en gaan dan vogels kijken of lekker wandelen. Die avontuurlijke levensstijl heeft één groot nadeel: je neemt veel rommel mee naar huis. Wanneer je de schoenen uitklopt op de mat, ligt de hele gang vol met modder en bladeren. Sinds kort hebben we daarom de goede gewoonte om in de bijkeuken de schoenen uit te trekken en deze voorzichtig schoon te maken. De eerste week deden we dat met emmers met water, maar dat werd al snel erg vervelend. Ik kwam toen op het idee van een knijpdouche, die we in de bijkeuken konden monteren om zo alles in een handomdraai schoon te spoelen. Dat vond mijn vrouw een goed idee en we gingen op zoek naar een degelijk exemplaar. Dat bleek lastiger gezegd dan gedaan. Hoe vind je de ideale knijpdouche?

  • Het specifieke model
  • De waterdruk
  • Filter of geen filter

Omdat de douchekop in de bijkeuken zou komen, moest hij aansluiten bij de rest van het interieur. Dat bleek een hele uitdaging. We gingen op zoek naar een knijpdouche van degelijk materiaal, in een mooie warme kleur. Omdat de meeste exemplaren van aluminium gemaakt zijn, zie je echter veel grijs of wit. Gelukkig kwamen we na lang zoeken een knijpdouche van RadaSafe tegen die precies bij onze inrichting aansloot. Vervolgens gingen we nadenken over de toepassing. We realiseerden ons dat de waterdruk relatief hoog moest zijn. We konden al onze spullen dan snel schoonmaken, zodat dat we niet lang in de kou hoefden te staan. Gelukkig heb je bij een knijpdouche meer mogelijkheden wanneer het gaat om de waterdruk. Je vindt altijd een model dat bij je wensen aansluit.

Knijpdouche met filter?

Toen we op het internet gingen zoeken, zagen we verschillende soorten knijpdouches. De douchekoppen waren allemaal net wat verschillend, of hadden een iets andere vorm. Het belangrijkste verschil was de aanwezigheid van een filter. Wij wisten eerst niet precies wat dat was, dus we hebben daar wat onderzoek naar gedaan. Het blijkt dat een knijpdouche in de regel beschikt over een speciaal filter, waarmee bacteriën (zoals legionella) uit het water gehaald worden. Het water wordt dus als het ware gezuiverd, voor het door de kraan naar buiten komt. Dat filter moet je om de zoveel tijd vervangen, wat een lastig klusje is. Daar staat tegenover dat je altijd beschikt over schoon en veilig water. Omdat wij de kraan soms een tijdje niet gebruiken, leek het ons verstandig om een exemplaar met filter te nemen. We gebruiken de kraan sporadisch, dus het vervangen van het filter is de komende maanden niet aan de orde. Maak voor jezelf de afweging: wil ik een knijpdouche met of zonder filter? Beide opties zijn mogelijk en beide vormen hebben voor- en nadelen. De keuze is dus helemaal aan jezelf.

Vraag om informatie

Vind je het lastig om een keuze te maken? Dat is helemaal niet erg! Vraag gerust om informatie bij een ervaren aanbieder, dan weet je zeker dat je geen miskoop begaat. Surf bijvoorbeeld eens naar https://radasafe.nl/. Dit bedrijf is al jaren lang een belangrijke aanbieder op het gebied van legionella vrije producten, waaronder knijpdouches. Zij kunnen je gegarandeerd helpen aan een model dat aan jouw eisen voldoet. Ook op zoek naar een knijpdouche? Wacht niet langer en surf direct naar bovenstaande site!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn