Is professionele tapijtreiniging echt beter?

Veel mensen met een (luxe) kleed of tapijt hebben het wel eens meegemaakt dat er een kom soep overheen is gegaan, of hun huisdier er een ongelukje op had. In dat geval is het echt het beste om de professionele tapijtreiniging van Cinco Tapijt- en Meubelreiniging in te schakelen. Je kunt namelijk gerust zelf aan de slag met het behandelen van die vlek, maar je kunt hem nooit zo diep reinigen als een echte tapijtreiniger dat kan doen. Dit soort vlekken trekken namelijk altijd diep in de vezel, en het enige wat je zelf kunt doen is over het oppervlak wrijven met een doekje. Hoe nat je het kleed ook maakt, professionele tapijtreiniging werkt altijd veel dieper door, en trekt de vlek echt uit de vezel. Dit is iets wat je absoluut niet zelf kunt doen. Het tweede nadeel van zelf een grote vlek uit je tapijt halen is dat er een kans is dat je daarna kleurverschil met de rest van het kleed gaat zien. Als je namelijk schoonmaakmiddel inzet om deze vlek te verwijderen dan loop je ook de kans dat de stukjes om de vlek heen extra schoon worden. Met deze tapijtreiniging haal je namelijk ook ander vuil uit het kleed, wat je bij de rest van het kleed niet doet. In veel gevallen is het dus beter om het gehele kleed schoon te laten maken, en niet alleen de plek waar de vlek zit. Dit om kleurverschil te voorkomen.

Professionele tapijtreiniging voor luxe tapijten

Zeker als je beschikt over een luxe tapijt, bijvoorbeeld een echt Perzisch exemplaar, is professionele tapijtreiniging een echte must. Je wilt echt niet zelf aan de slag met het schoonmaken ervan, want naast het feit dat je kleurverschil kunt krijgen en de vlek er niet zo goed uit krijgt loop je ook nog de kans op kleurdoorloop. Dit wil zeggen dat de inkt van de verschillende kleuren een beetje loslaat doordat het tapijt nat wordt, en dat moet je koste wat kost vermijden. Deze kleuren lopen dan namelijk in elkaar over, wat het hele design van het tapijt verpest. Dus zeker als je over een luxe exemplaar beschikt met veel verschillende kleuren kun je beter kiezen voor professionele tapijtreiniging, want je wilt hem echt niet verpesten.

Tapijt- en meubelreiniging door een pro

Overigens kun je niet alleen bij Cinco Tapijt- en Meubelreiniging terecht voor die professionele tapijtreiniging. Ze maken nog veel meer stoffen oppervlakken in huis schoon, desgewenst op locatie. Je kunt daarbij onder andere denken aan:

  • Bankstellen en fauteuils
  • Vloerbedekking
  • Trap- of wandbekleding
  • Antiek textiel
  • Bureaustoelen
  • Matrassen

Je kunt zelfs bij ze terecht om bootkussens of de kussens van je tuinstoelen goed schoon te maken. Wat voor type stof het ook is, zij weten precies hoe je reiniging aanpakt. Oftewel, op welke temperatuur het mag worden gewassen en welk reinigingsmiddel ze het beste kunnen inzetten. Daarmee voorkom je kleurdoorloop en krimp en krijg je de vlek er goed uit. Dus ben je op zoek naar een goede tapijtreiniging of heb je een ander meubel of stoffen oppervlak dat wel eens een goede beurt kan gebruiken? Dan moet je bij Cinco zijn!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn